Ce poate schimba o cultura organizationala?

Toamna trecuta ma aflam la Londra, la un seminar de analiza organizationala. Cineva din auditoriu a intrebat cum poti schimba cultura unei organizatii? Pana la momentul acela eram obisnuita cu intrebarea: Cum creezi o cultura organizationala de succes?  Imi parea destul de complex sa incerci sa schimbi cultura unei companii. Si este.

Catalin Grigoriu Photography

Atunci cand te confrunti cu pierderea unor angajati foarte buni in scurt timp, cu un personal deprimat, critici, este absolut necesar sa schimbi ceva in organizatie. Dar ce  anume schimba o cultura? Deocamdata nimeni nu stie. Apar o serie de tactici prin care sa-ti imbunatatesti comunicarea cu angajatii, ii duci la un film, creezi evenimente interne, programe de training. Dar comunicarea e doar o parte din cultura. De ea mai tine si performanta, venitul financiar, leadership-ul.

Cred ca schimbarea unei culturi organizationale se poate face printr-o persoana puternica care va actiona diferit fata de vechile norme de lucru, cu o viziune noua despre companie. Un exemplu bun ar putea fi Yahoo!, odata cu venirea Marissei Mayer ca si CEO. (5 ways Mayer’s trying ti kick start the Yahoo! Culture)

O lista de carti despre schimbarea culturii organizationale, gasiti aici.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting